2014. április 23., szerda

Ezek olyan boszorkányos dolgok.....


Minden boszorkány csinál olyan dolgokat, amikre más emberek csak elkerekedett szemekkel néznek. Más viselkedési formák pedig már olyanok, amire a gyengébb szívű boszorkányok is csak furcsán sandítanak. Álljon most itt tíz azon kedvenceim közül, melyek rám vonatkoznak:

1. Szokásom meghajolni bizonyos növények, fák, erdők, illetve hegyek előtt. Beszélni is szoktam hozzájuk. Ők pedig válaszolni is szoktak.

2. A kertemben több, mint egy tucat növény nő, melyek segítségével meg tudok gyógyítani különféle betegségeket. Legalább ugyanennyi mérgező növény is nő ott, melyekkel könnyen az intenzív osztályra tudnék bárkit juttatni, vagy csak egyszerűen a patológiára. Ami pedig még érdekesebb, hogy ezeket a növényeket meg is tudom különböztetni.

3. Tudom, hogy a mandragóra egy létező növény, melynek két faja is van. Szedtem is már ki őket a földből, és nem tartok a sikolyuktól.

4. Bizonyos mérgező növények elfogyasztása, vagy a testemre kenése különös vonzalommal bír számomra.

5. A legértékesebb könyveim a polcomon vagy néprajzi könyvek antikvár példányai, vagy etnobotanikai írások.

6. Szoktam rituálékat végezni meztelenül, vagy hiányos öltözetben.

7. Szertartásos keretek között már mondtam el a miatyánkot visszafelé.

8. Van az otthonomban elrejtve egy üveg tele a vizeletemmel, meg rengeteg szúrós tárggyal. Habár most egy új készítésen gondolkodok, amibe már csirkeszem is kerülne....

9. A menstruációs vérem egyike kedvenc felajánlásaimnak.

10. Van egy nyúlkoponyám, amit rendszeresen vérrel kenek be. Azt is szereti még, ha énekelek neki, mert az mindig megnyugtatja.

És Neked mik a saját boszorkányos furcsaságaid?

4 megjegyzés:

  1. Mivel se boszorkány nem vagyok, és közöm sincs túl sok hozzá, ezért nincsenek is kifejezetten boszorkányos furcsaságaim. Vannak viszont könyvkupacaim, melyek valami mágikus erőtől hajtva feszt úgy rendeződnek, hogy a kicsik kerülnek alulra, fentre pedig a nagyobb formátumúak, fordított gúlaként.
    Egyéb furcsaságaim biztos vannak, de amennyire tudhatom, lehet amit én csinálok az mind normális, amit mások csinálnak az a furcsa... :)

    ZeB

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyves eset nekem olyan Murhy-törvénye szagú, vagy csak megegyezik ez a furcsaságunk. :)

      Törlés
  2. Kedves Virág,

    végre ismét van internet-hozzáférésem, és örömmel olvastam az új bejegyzéseidet. Ami a boszorkányos szokásokat illeti, úgy fest, sok mindenben osztozunk :) - elsőként is a néprajz-antropológiai és etnobotanikai irodalom iránti szenvedélyben (épp most vásároltam egy méltó könyvespolcot a gyűjteménynek). A gyógynövény-nevelgetés, alkalmankénti évakosztüm, koponyákkal ápolt meghitt kapcsolat és boszorkánypalack detto. Talán mondanom sem kell, de a növényekkel és állatokkal - sokszor fennhangon - folytatott eszmecsere szintén jellemző rám, a kollégáim sűrűn cukkolnak, mikor hallják, ahogy a munkahelyi kecskékkel, lovakkal, birkákkal és tyúkokkal társalgok. Még szerencse, hogy annak nem lesznek gyakran fültanúi, mikor a galagonyákkal, nyárfákkal, füzekkel vagy épp a pázsitban növő szarvaskereppel teszem ugyanezt :).
    Egyéb boszorkányos vonásom? Talán a kecskék iránti mélységes rokonszenvem :)
    Áldott-szép májust neked és a Hegyednek -
    szeretettel: Eső :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió!

      Jaj de jó újra hallani felőled! Már nagyon hiányoztál! :)
      Az embereknek meg igazán nem értem mi a baja azzal, ha valaki egy állattal vagy növénnyel társalog. Talán nekik is ki kéne próbálni. Komolyan mondom, egy lóherével értelmesebb beszélgetést lehet folytatni, mint néhány emberrel....

      Gyönyörű napokat kívánok neked is! :)

      Virág

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...