Grimoire


Pár ókori trükk

Áldás: virágmagok, virághagymák megáldása, fenyőáldó rituálé, tavasz áldásainak az otthonodba hozása,

Átváltozás: fith-fath,

Gazdagság: gazdagság zsákocskakreol szegénység elleni varázslat, gazdagság zsákocska,

Időjárás: tavasz elhozására,

Jólét: édes jólét varázslat, "hómadár" bűbáj, újévi jólét amulett,

Kívánságok: lóhere varázslat,

Szerencse: szilveszter éjszakai varázslat

Szerelem: régi magyar szerelmi varázslatok, szerelmi varázs üveg, méz az üvegben varázslat, Hekaté fürdője, szenvedélyfelélesztő nyaklánc,

Termékenység: kora tavaszi varázslat,

Varázslatok ellen: varázslatok megtörése, átok eltüntető fürdő,

Védelem: védelmező töklámpás, védelmező kenyérvarázslatmadárijesztő kertvédő varázsvédelmező ibolyavarázslat, védelmező amulett a hóban, házvédő szütyő, kísértetek elleni felmosóvíz,


Mágikus praktikák

Potpourri:
Használata a mágiában, elkészítése
Receptek: pénzhozó potpourri, szerelmi potpourri, védelmező potpourri, egy potpourri télre, Mabon potpourri, samhain-i otthonáldó potpourri,

Álompárna:
Elkészítése és mágikus használata
Álompárnához felhasználható növények
Receptek: pénzügyi sikerek álompárna, rémálmok elleni álompárna, álmatlanság elleni párna, szerencsés álmokat hozó párna, jósálmok párna, Halloween kellemes álmok zsákocska,

Füstölők:
Receptek: füstölő tündérek vonzásához, Oshun gazdagság füstölője, átoktörő füstölő, elengedés füstölő, tisztító füstölő, kapet (kyphi),

Mágikus tinták

Porok, olajok és egyebek:
Négy tolvaj ecet
Rossz szerencsét elűző por
Védelem tea
Házáldó olaj
Shi-shi olaj
Béke olaj
Tündér tea
Aqua reginae Hungariae
Varázseszköz tisztító víz
Pszichikus erőket stimuláló tea
Hogy megláthasd a tündéreket...

Mágikus erejű tárgyak:
Boszorkányok létrája
Boszorkánygömb
Boszorkányüveg
Cimaruta
Ókori egyiptomi béka amulettek


Különféle dolgok mágikus hasznáról

Szódabikarbóna
Madárijesztő
 Fenyőtoboz


MegfelelésekÉgtájak: Észak, Kelet, Dél, Nyugat

Napszakok: Hajnal, Dél, Napnyugta, Éjfél 

Égitestek: NapMerkúr


Ősi varázslatok sorozat
Barátommal, Erdésszel közösen készített sorozatunk az ősi varázslatokról

Amióta ember él a Földön, azóta van igénye arra, hogy a körülötte létező dolgokat befolyásolja. Ennek archaikus eszközei voltak a különféle bűbájok, amelyeket mind a tanult, mind pedig a népi mágia előszeretettel alkalmazott.
Ezek a bűbájok egyrészt egy hosszabb-rövidebb szöveges részből álltak, melyet ki kellett mondani, vagy le kellett írni, másrészt pedig a szöveget kísérő rituális cselekedetekből (pl. leírni egy lapra a varázslatot, majd megenni). Az első bűbájokra vonatkozó források a nagy ókori civilizációkból maradtak ránk, egy-egy elvégzett bűbáj maradványain, vagy akár kész varázsszöveg-gyűjteményben. A hagyomány a középkorban is folytatódott és fejlődött; a pogány verseket keresztényesítették, illetve újakat is alkottak a kor mágikus igényei szerint. Sokszor latin bibliai idézetek, vagy a katolikus mise egy-egy része vált varázsformulává, pusztán annak köszönhetően, hogy elég mágikusan hangzott. Továbbá, az erre a korra vonatkozó forrásaink arra utalnak, hogy ekkor a bűbájokat teljesen tudományos, ha nem is teljes mértekben az egyház által legitimált, módszereknek tartották, hiszen a neves orvosok, illetve az egyetemeken tanulók is gyakran másolták őket. A középkor leáldoztával ez aztán változni kezdett: a tudományos és mágikus módszerek elváltak; a bűbájok kikerültek az egyetemek szövegeiből, és kimondottan mágikus gyűjtemények (pl. grimoire-ok) részei lettek. A régi, pogány szövegek kikoptak, vagy teljesen beleolvadtak az újabb, keresztény, zsidó, illetve részben arab varázshagyományokon alapuló módszerek keverékébe. A mai kor mágiagyakorlói pedig, sokszor tudatlanul is, de még mindig ezt a hagyományt folytatják, mely kultúrák, korok és az emberi vágyak különleges egyvelegének köszönheti létezését.
Sorozatunk arra vállalkozik, hogy hétről hétre, tömör formában mutasson be olyan néprajzi szempontból is ellenőrzött forrásból származó réges-régi varázsigéket, melyek hajdanán a legnagyobb mágusok eszköztárának legerősebb "fegyverei" voltak.

10 megjegyzés:

 1. Nagyon klassz a blogod, közel a legszuperebb ebben a témában. Mióta rátaláltam nem igazán olvasok mást, a többi e mellett eltörpül. Sok érdekes dolgot találtam itt, bár még sosem készítettem semmilyen varázsigét de egy ideje ott motoszkál bennem a gondolat :)
  Üdv. és kellemes napot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, igazán megtisztelő, hogy így gondolkodsz!
   Ezek után már csak remélni tudom, hogy a jövőben is tartani tudom majd a színvonalat. ;)
   A varázsige készítéshez pedig sok sikert kívánok! :)
   Üdv: Virág

   Törlés
 2. Jó lenne egy bejegyzés arról, hogy egy kezdő boszorkánypalántának milyen eszközöket érdemes beszereznie mielőtt bárminek is nekifog. :) Szerintem sokan örülnének egy ilyen hasznos tanácsnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a tippet! Egy-két új ötlet mindig jól jön! :)
   Az ünnep után már neki is fogok látni a megírásának.
   Addig is nagyon boldog nyári napfordulót!

   Törlés
 3. Hali!
  Szerintem is jó lenne valamilyen útmutatás kezdőknek!
  Nagyon tetszik a blogod, eddig a legjobb és leghasznosabb, amit ebben a témában olvastam. Rengeteg ötletet adtál!
  Köszönök mindent

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Mindent nagyon szívesen, és nagyon örülök, hogy hasznosnak találod a blogom! :)

   A kezdőknek való útmutatáson már dolgozgatom egy ideje (és egy ilyen típusú bejegyzés a következő két hét folyamán meg is fog jelenni valamikor), de minden tippet nagyon szívesen fogadok hozzá! Szóval, ha lenne bármi konkrét téma vagy kérdés, amiről hallani szeretnél, akkor azt kérlek ne habozz megírni nekem! Nagyon megköszönném!

   Üdv: Virág

   Törlés
 4. Szia!
  Örülök, hogy a sok zagyva sületlenség után találtam olyan oldalt, ahol valódi információk vannak. Remek blog! Nem tartom magam boszorkánynak, -úgy vélem keveset tudok még- de régóta kerestem olyan forrásokat, ahol a régi magyar boszorkányság, a napjainkban megszerzett tapasztalatok és az általános ("egyetemes") alapok is megtalálhatók. Külön öröm, hogy feltünteted a forrásokat, így én magam is mélyebbre áshatok adott témában.
  Tetszik, ahogy a boszorkányságról és a világról írsz/gondolkodsz.
  Nagyon sok dologban kíváncsi lennék a véleményedre és szeretném megvitatni veled az én elképzeléseim. Ha tudsz erre időt áldozni, írd meg kérlek melyik lenne erre megfelelő téma a blogon.
  Köszönöm (a megosztott tudást és a választ egyaránt) :)
  Üdvözlettel: Szofi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szió!
   Köszönöm szépen a sok dicséretet! És örülök, hogy valami hasznossal tudok szolgálni számodra! :)
   Ha valamelyik bejegyzés témájával kapcsolatban kérdésed lenne, akkor azokat ott nyugodtan felteheted. Ha pedig csak úgy megjegyeznél valamit, azt bármelyik Neked szimpatikus bejegyzésnél megteheted. Vagy írhatsz nekem az aretviraga[kukac]gmail.com címre, és ott kettesben is megvitathatunk bármit. Még a Facebook-on is el lehet érni. Szóval, azt válaszd, ami csak legjobban megtetszik.
   Üdv: Virág

   Törlés
 5. Kedves Virág!
  Nagyon örülök hogy megtaláltam a blogod!
  Az első dolgom az volt, hogy megnéztem, aktív-e még! :D Ugyanis nagy sajnálatomra akárhány blogot kerestem a témában, eddig mindig zsákutcába futottam. A legtöbbje vagy végetért, vagy nem egészen olyan gondolatokat, hozzáállást találtam benne, ami szerintem tükrözné a valóságot. Most kimondhatatlanul boldog vagyok, és megnyugodtam, mert már kezdtem aggódni hogy Magyarországon nincsenek is igazi boszorkányok! :) <3 Most pedig olvasni fogok. Sokat!

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...