2011. március 14., hétfő

Kelet




Megfelelései
Energia:befogadó
Elem: víz, levegő (esetleg tűz)
Évszak: tavasz
Szabbat: Ostara
Időszak: hajnal
Életkor: gyermekkor
Holdfázis: növő hold
Segédeszköz: athame/kard, pálca
Szín: fehér, felkelő nap színei, ibolya, kék, pasztellszínek, rózsaszín, sárga, türkiz, zöld
Állat: béka, fecske, gólya, halak, magasan szálló madarak, nyúl, sas, tavasz közeledtét hirdető állatok, vízimadarak
Elementál: nimfák, tavaszi virágok tündérei, tavasztündérek,
Érzék: szaglás, ízlelés
Ásvány: akvamarin, aventurin, azurit, cölesztin, csillámpala, habkő, kianit
Növény: gyermekláncfű, lóhere, komló, levendula, citromfű, majoránna, tüdőfű, ibolya, fű, árvácska, éger, fűz, lótusz, vízliliom, moha, vízi növények
Megidézhető: Adonis, Adzsa, Afrodite, Aradia, Arianrhod, Aurora, Cardea, Ceres, Cerridwen, Chac (Kelet Ura), Demeter, Enlil, Gaea, Ízisz, Khephera, Kore, Mah, Mannanan Mac Lír, Marduk, Mercurius, Neptun, Nut, Pán, Persephone, Poszeidon, Prithvi, Rhea, Rhiannon, Shu, Tammuz, Thoth, valamennyi hajnalisten -és istennő, Urania Yemaya,
Asszociációi: bátorság, célok, elme, élet, érzelmek, érzelmek kitörése, érzések, felismerés, fény, folyamatok, gyomor, kezdetek, lehetőségek, magok elvetése, megismerés képessége, megvilágosodás, merészség, önbizalom, ösztönök, szellem, szenvedély, szeretet, születés, tanulás, teremtő erő, tervek, tudattalan, túláradó erők, újjászületés, újrakezdés

Forrás:
Eileen Holland: Boszorkánypraktikák

Kelet vezetett meditáció

-A szemed be van hunyva, de az arcodon és a testeden érzed a szelet, ami erősen fúj, mégis langyos, így nem fázol. Mélyen beszívod a levegőt, és örömmel nyugtázod, hogy az nagyon friss. Most arra leszel figyelmes, hogy óriási zúgást hallasz a füledben. Ahogy erre a hangra koncentrálsz, felismered, hogy egy vízesés dübörgése az.
-Kinyitod a szemed, és az első dolog, amit meglátsz, az a rózsaszínen izzó felkelő nap a horizonton, és ahogy az alatta lévő óceán visszatükrözi  a fényét.  Aztán észreveszed, hogy egy magas vízesés közepén áll, egy széles patakban, egy nagy lapos szikladarabon. Lenézel, és látod, hogy a patak a vízesésen túl tovább kanyarog, el egészen az óceánig. Idefent is körbenézel, és a vízfolyás mindkét oldalán fűzfákat és égereket látsz hajlongani a szélben.
-A lábadon nincs semmi, így érzed, amint a patak hűvös vizének permete rácsapódik. Leguggolsz, és lenyúlsz a vízbe, és engeded, hogy a kezed élvezze egy ideig a víz erős sodrását. Egy hirtelen ötlettől vezérelve, egy kis vizet a szájadhoz emelsz, és iszol belőle, majd az arcodat és mindkét kezedet megmosod benne. Ahogy pedig a víz lefelé halad a torkodon, és az arcodról, kezeidről csöpög lefelé, érzed, amint minden negatívumot kitisztít belőled. Minden fáradtság, bosszúság és stressz távozik belőled, amit pedig a víz nem visz ki, azt a szél fújja ki belőled.
-Miután teljesen megtisztultál, felállsz. Veszel három mély lélegzetet, és minden egyes lélegzetvétellel erővel telsz meg. A bőrödön érzed a felkelő nap sugarait, és azt, ahogy azok melegséggel és reménnyel töltenek el. Rájössz, hogy tele vagy lehetőségekkel. Mint ahogy a Nap is felkel minden reggel, te is minden reggel megújulsz.
-Ahogy egyre jobban megtelsz energiával és optimizmussal, úgy érzed, hogy már nem tudod kordában tartani, s önfeledten elkiáltod magad. Belekiáltod a hajnalba azt, hogy el fogod érni, amit szeretnél, hogy sikerülni fognak a terveid. Ezután boldog nevetésben törsz ki, amit addig folytatsz, míg a többletenergiák maradéka is el nem tűnik.
-Miután lenyugodtál, meghajolsz a napkelte felé, és megköszönöd neki,  hogy minden nap felkel az égen, valamint a kelet erőinek azt, hogy megmutatták neked magukat. Majd újra behunyod a szemed, és lassan elkezded újra a saját szobádat érzékelni magad körül. 

Ez a vizualizáció használható: új kezdetekre, sötét időszakok lezárására, újholdkor, Ostara-kor, valamint egyszerűen a kelet erőinek megismerésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...