2011. március 26., szombat

Boszorkányság a kertben - gondolatok a kertmágiáról

Számomra a tavasz akkor kezdődik el, úgy igazából, amikor először kezd vérezni az ujjam egy, az elszáradt levelek közt megbújt vadrózsaág tüskéitől, miközben megpróbálom kiszabadítani a növényeim új hajtásait. Március a kerti munkák kezdetének hónapja, és nekem ezáltal lett Ostara egyben a kertészkedés ünnepe is. Épp ezért akarok most írni pár gondolatot a kertmágiáról, remélhetőleg felkeltve másoknak is a kedvét egy kis munkára odakint. (Tényleg csak gondolatok, ma nincs erőm többre...)

A kertmágia igazából a természetben (egészen pontosan a kertedben) található tárgyakkal való mágikus munkákat jelenti. Ezen tárgyak közé tartozik minden növény, ami csak a szemed elé kerül, a gyomoktól kezdve a legnemesebb fákig.

Kertészkedés közben többel dolgozol, mint csak a fák, füvek és virágok. A fizikai munka közben megtanulod értékelni és érzékelni a környezetedet. Ha pedig ilyen módon megmártózol a Föld varázsában, a boszorkányos "képességeid" is fejlődni fognak.

A legalapvetőbb dolog a kertmágiával kapcsolatban pedig az, hogy így te magad termelheted meg a varázslataidhoz kellő növényeket. Ez a módszer nemcsak pénztárca kímélő, de az alapanyagoknak is sokkal nagyobb erőt ad. Ahogy a növényeidet gondozod, egy finom kapcsolat alakult ki közted és köztük, melynek hála sokkal szívesebben fognak közreműködni bármiféle általad végzett mágikus munkában. A beléjük fektetett erő többszörösen fog megtérülni. Ezenkívül még, egy extra adag varászerőt is adhatsz nekik, ha a megfelelő holdciklusban (vagy egyéb kifinomultabb szempontok alapján) szeded le őket.


Végezetül egy idézet Ellen Dugan-től:


"A kert az a hely, amely vonzza és biztatja az embereket, hogy felfedjék a mágiát, a misztériumot ás  a váratlan meglepetéseket, amiket a természet megmutat bárkinek, aki közelebbről is szemügyre szeretné venni."


Forrás: Ellen Dugan: Garden Witchery

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...