2015. október 21., szerda

Múmia dogok



Közös sorozatunk mai epizódja az Erdész munkája. 

Az elmúlt évek gasztro-horror sikerei után, idén ismét bemutatok egy Halloweeni ételt. A múmia dog elkészítése nagyon egyszerű.

Alapanyagok:

Sok virsli
Mustár
60 dkg finomliszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg vaj (olvasztott)
1 csapott ek cukor
1 ek só (csapott)
1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés:

1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot.

A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt, és a többi tejet, majd kézzel simára gyúrjuk.

Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk (5 perc). Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni.

Egy gombócnyit vékonyra nyújtunk, majd éles késsel csíkokat vágunk belőle.

A virsliket harmadoljuk, vagy negyedeljük, majd bepólyáljuk a tésztával, végül szemecskéket rajzolunk rájuk mustárból.

Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük.

10-15 percig kelni hagyjuk, majd 200°C-on, hőlégkeveréssel megsütjük.

A maradék tésztából ízletes kifli készülhet, ha egyenlő részekre osztjuk, cipókká formáljuk, lisztezett deszkán 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk, majd minden lapot 8 cikkre vágunk, és a cikkeket a szélesebbik végüknél kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk.

A sütés ebben az esetben is a fenti módon történik.

Borzalmasan jó étvágyat kívánok!



További érdekességek az Erdő misztériumáról: www.azerdesz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...