2011. május 8., vasárnap

Esővíz a mágiában

Valaha úgy gondolták, hogy ha esővízben megmosod a pénzedet, akkor azt senki nem fogja tudni ellopni. A kisbabákat is esővízben fürdették meg, hogy azok hamarabb kezdjenek el beszélni. Ám a fáradt és gyenge szemekre is jó kúrának tartották egyes helyeken.

Ha az esővíz varázserejét fel szeretnéd használni, meghintheted magadat vele, vagy akár beleteheted a fürdővizedbe is. Esetleg meg is ihatod, igaz ha ezt tervezed, gondalj arra is, hogy ma már nem szennyezésmentes az esővíz sem. Bárhogy is döntesz, a víz energiáinak minőségére ügyelned kell, amit viszont sok faktor határozhat meg (viszont te magad döntsd el, hogy a felsoroltak közül melyeket szeretnéd figyelembe venni).

Évszak:
  • Tavasz: az ekkor esett esővíz szerelmi fürdőkhöz alkalmazható, új partnert vonz. Jó arra is, hogy megtisztítsd magad vele, mielőtt újra megnyitnád magad a szerelemnek.
  • Nyár: ez az esővíz a nemi vágyat serkentésére jó és "szexissé" tesz.
  • Ősz: ez a víz a karizmát erősíti.
  • Tél: az ekkori eső bátorságot, hatalmat és kitartást ad.
Asztrológia: az eső időpontjának a csillagállása is meghatározhatja annak az energiáját. Habár én csak arról olvastam, hogy a víz ereje a Hold valamely csillagjegyben való tartózkodásától függ, de szerintem ennyi erővel akár azt is beleszámolhatod, hogy a Nap melyik jegyben van (habár általában a Holdat kapcsolják össze a vízzel a mágiában, de szerintem az esővíznél a Nap is ugyan olyan fontos lehet).A csillagjegyeknél az uralkodó bolygókat érdemes figyelni, mert a víz azok tulajdonságait fogja tükrözni. Pl: ha az eső akkor esik, amikor a Hold (vagy a Nap, vagy mindkettő) a bikában van, melynek uralkodó bolygója a Vénusz, akkor az a víz kiválóan fog teljesíteni szerelmi varázslatokban.

A villámlásokkal, mennydörgéssel járó viharok vize erős mágneses energiákat tartalmaz. A már fent leírtak erre a víz fajtára is vonatkoznak, igaz az energiák erősebbek benne. Mindezeken felül a viharokból nyert víz használható még rossz szerencse és beállt szituációk megtörésére (ezen célból pl: megihatod, majd kérd a viharok szellemeit, hogy ajándékozzanak meg új rálátással meditáció vagy álmaid során).

Források:
Judika Illes: Pure Magic: A Complete Course in Spellcasting
Edwin Radford, Mona A.: Radford: Encyclopedia of Superstitions 1949
Anna Franklin: Working with fairies: magick, spells, potions & recipes to attract and see them
Lexa Rosean: The Encyclopedia of Magickal Ingredients

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...