2013. május 9., csütörtök

Másokat idézve IV.

Ez a Másokat idézve kicsit más lesz, mint az eddigiek. Most nem több internetes oldalról lesznek összeválogatva az idézetek, hanem egy adott könyvből, méghozzá Peter Gray nem is olyan rég megjelent Apocalyptic Witchcraft című írásából, melyet a Scarlet Imprint nevű kiadó adott ki (és akiknek a honlapjáról még meg is lehet rendelni itt).


14. oldal:
"A boszorkányság a mi intim kapcsolatunk az élet hálójával."
"[A boszorkányság] Szívet és hangot ad a köveknek és fáknak."
"[A boszorkányság] Hátat fordít annak a civilizációnak, mely ismeri az árát mindennek, míg az értékét semminek."

94. oldal: 
"A boszorkányság és a samanizmus a kirepülésnek és a visszatérésnek a művészete, ahogy bárki, aki töltött már időt a hegyekben meg fogja érteni. A tekinteted egyedül a havas csúcsokra fókuszálva meg fogsz halni, míg nem merve soha nem fogod elérni a magasságot."


141. oldal: 
"Az én felfogásom szerint, a boszorkányság nem egy folyamatosan gyakorolt kultusz, viszont bizonyíthatóan része egy történelmi folyamatnak, nem pedig csak egy tévelygés, ami az inkvizíció fejében szilárdult meg."

156. oldal: 
"Legrosszabb formájában a boszorkányság a nyugaton egyszerűen érzés, egy szentimentális ömlengés és engedékenység, ami nyugalmat ad azoknak, akik érzelmileg sérültek a nevelésük folyamán, de nem lép tovább ennél a csecsemői korszaknál."

157. oldal: 
"Javaslom, hogy a boszorkányságot legjobban animistaként lehet leírni, [...]. "

162. oldal: 
"A boszorkányságban nincs elválasztva a spirituális és az anyagi, ők egymásba vannak fonódva."

163. oldal: 
"A természetes világ a boszorkányság természetfeletti világa, átszőve a napkelte és napnyugta élénk selymeivel. (...) Milyen butaság is nem észrevenni, hogy ez az a táj, amire az álmaink alapozódnak."

165. oldal: 
"A boszorkányság része az élő fajok és kapcsolatok hálójának, egy világnak, amit elfelejtettünk megfigyelni, megérteni, vagy benne élni. Sok ember, aki ezt a bekezdést olvassa, még a Hold állását sem fogja tudni, és ha megkérdezik tőlük, ők nem ösztönösen az ég megfelelő részére fognak nézni, hanem le a számítógépeikre. Nem fogják tudni megnevezni a növényeket, madarakat, vagy állatokat egy méter, vagy mérföld körben az ajtójuktól. A boszorkányság megkívánja, hogy megtegyük ezeket az első dolgokat, [...]."

166. oldal: 
"A földünk, a fáink, az állatok és elemek szellemet hordoznak magukban. Hagyjuk a familiárisainkat, szó szerint a családunkat elpusztítani? Ha van bármi valós hitünk, vagy tapasztalatunk a szellemmel, akkor az nem kéri, hanem megköveteli, hogy harcoljunk érte."

167. oldal: 
"Meghívni a negyedeket, megfeledkezve a talajvízfelszín szintjének csökkenéséről és a tengerszint emelkedéséről, tűzviharokról, melyek átsöpörnek Ausztrálián és Brazílián, a talajunk eltűnéséről, ami ezer évig nő egy hüvelyket, csupán egy esztelen élvezkedés. Az animizmus nem szakadhat el az élet szenvedésétől, a samanizmus nem szakadhat el az élet szenvedésétől, és az élő boszorkányság sem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...