2011. július 14., csütörtök

Júliusi telihold



Odakint a mezőkön és az erdőkben a gyógynövények nagy része mostanra elérte teljes potenciálját, így ez az időpont kitűnő azok begyűjtésére. Ha már van a tulajdonodban szárított növény, akkor azokat most nyugodtan felhasználhatod, füstölőket vagy teakeverékeket készítve belőle. A leszedett füvekből teákat és süteményeket is készíthetsz, amik a telihold estéjén (vagy napján) felajánlásokként használhatsz fel a szellemeknek.
Ez a telihold az első aratás köré esik, elhozva a személyes "aratásod" idejét is: itt az alkalom, hogy felhasználd mindazt, amit az előző hónapokban megtanultál, mind lelki, mind mágikus szinten.
Ez a hold különösen alkalmas a pszichikai erőket növelő mágikus munkákra, a jóslásra és az álommunkára. Az utóbbi kettőnél pedig segít, hogy azok könnyebben kifejlődjenek, vagy hogy egyszerűbben elérhetőek legyenek.
Egyéb nevei: növény hold, vér holdja (a szúnyogok miatt), áldó hold, Maedmonat (mező hónap), Hewimanoth (szalma hónap), fű hold, mennydörgés hold, ugar hold, őzbak hold, mézsör hold, sörárpa hold
Füstölő: kék nőszirom, tömjén
Kövek: gyöngy, holdkő, fehér agát
Színek: ezüst, kékes-szürke, zöld, sárga, narancs
Istenségek: Khepera, Athéné, Juno, Hel, Holda, Cerridwen, Nephthys, Venus, Selene
Természeti szellemek: hobgoblinok (kicsi, groteszk de barátságos brownie-típusú lények), a learatott mezők tündérei
Növények: lótusz, vízililiom, jázmin, lonc, citromfű, izsóp, tölgy, kőris, apróbojtorján, arabmézga, fekete üröm
Állatok: rák, teknős, delfin, bálna, seregély, íbisz, fecske
Használható: nyugodt energiák, előkészületek, sikerek, álommunka, jóslás, meditáció a céljaidon és a terveiden (főleg spirituálisokon), bűbájok, gazdagság-varázslatok, asztrál projekció, varázslatok növényekkel, füstölők készítése, növények begyűjtése


Források:
Dorothy Morrison: Everyday Moon Magic
D. J. Conway: Moon Magick: Myth & Magic, Crafts & Recipes, Rituals & Spells
+különféle weboldalak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...