2011. szeptember 22., csütörtök

Mabonra várva


Mabon az ideje az aratásnak, a hálaadásnak, a múlt eseményein való elmélkedésnek és a télre való felkészülésnek. Mondj köszönetet a halványodó napfénynek, ahogy betakarítod az idei termést. Itt az idő, hogy megállj és megpihenj, hogy élvezhesd személyes „aratásod” gyümölcseit, legyenek azok a kertedből vagy mindennapi személyes sikereidből valók.

Itt az idő, hogy visszatekints a múltbeli tetteidre – nem csak az ez éviekre, hanem az egész eddigi életedre. Gondolj vissza rájuk, és ne felejts el gratulálni magadnak a sikereidhez, de próbáld megtalálni azokat a pontokat is, amik javításra szorulnak. Arról is emlékezz meg, hogy minden eddigi eredményed eléréséhez mások közreműködésére is szükség volt. Ez a megfelelő időszak arra, hogy köszönetet nyilváníts mindazért a fáradtságért és időért, amit rád szántak az ismerőseid, hogy segíteni tudjanak neked. Mások munkája nemcsak megkönnyíti a haladást, hanem biztos alapot is biztosít a további erőfeszítésekhez, hogy magasabbra tudj jutni, mint valaha.

Kezd el a közeledő télre való felkészülést is. Tarts egy őszi nagytakarítást, ami alatt ügyelj arra is, hogy ne csak a fizikai fölösleget, de a pszichikait is eltüntesd az otthonodból. Ellenőrizd a házvédő talizmánjaidat, és ha szükséges töltsd fel őket újra energiával, vagy cseréld ki őket újakra. Ne feledkezz meg a terítőkről se, a régiek helyett rakj fel újakat, lehetőleg őszies színekben. Keresd elő a melegebb ruhákat, és mosd át őket, ha szükséges, míg még jó az idő. Készíts befőtteket vagy lekvárokat, vagy ha ehhez nem értesz, vegyél tartós élelmiszereket a boltokban, hogy mindig legyen valami ennivaló otthon, ha megéheznél a hosszú őszi (és téli) éjszakák alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...