2013. február 14., csütörtök

Régi magyar szerelmi varázslatok

Béka csontját felhasználó varázslatok:
 • Egy zöld békát egy új fazékba kell tenni, új fedővel befedni és egy hangyabolyba elásni. Miután az állat csontjairól leemésztődött a hús, visszamenni a bolyhoz, és kiásni belőle a fazekat. Ha a benne lévő csontok valamelyikével megérintünk egy nőt/férfit, az azonnal szerelmes lesz belénk.
 • Két zöld békát kell fogni, egy lyukas edénybe zárni, és egy hangyabolyba elásni őket. Kilenc nap elmúltával ki kell szedni az edényt, s a békáknak a csontjaiból kiszedni a két hátgerincet. A gerincek egyikét titkon a kiszemelt személy ruhájába kell beleakasztani, a másikat pedig újholdkor az apja, vagy akármelyik halott közeli rokonának a sírjába elásni.
 • Egy Szent György nap előtt fogott békát, az újholdat megelőzően, napfelkelte előtt, lehetőleg egy másik falu határában hangyabolyba kell elásni. A bolyba eltemetés után gyorsan el kell futni, hogy az ember ne hallja meg a béka halálsikolyait, különben megsüketül. Hét vagy tizenöt nap múlva vissza kell menni a bolyhoz, és a csontvázat hazavinni. Újhold vasárnapján a templomban, az oltárterítő alá el kell rejteni a csontokat, hogy fölöttük a pap misét mondjon. Ezután haza kell vinni őket, és a fésű alakú csonttal végig kell simítani szívünk szerelmét.

Lábnyomot felhasználó varázslatok:
 • Fel kell venni a kiszemelt illető lábnyomát, olyat, mely a bal lábáról származik, majd egy kendőben magunknál kell hordani.
 • Egy fazék vízben meg kell főzni a lábnyomot, hogy tulajdonosa rögtön a főzőcskézőnél teremjen.
 • Le kell forrázni a lábnyomot, ujjnyi vastagon felkaparni a sarat, s embert gyúrni belőle. Ezt a kis figurát kell tűvel szurkálni, miközben ezt mondjuk: "Nyugtod, pihenésed addig ne legyen, míg én hozzám el nem jössz, és engem el nem veszel". Ezután hagyományosan a kéménybe tették a kis emberi alakot. A varázslatot 2-3 nap egymás után meg kellett ismételni.

Testi vonatkozásokat felhasználó varázslatok:
 • Egy pohár bort öntsünk át a hónaljszőrzetünkön, hogy keveredjen az izzadtsággal, majd ezt kell adni a kiszemelt személynek.
 • A lányok valaha tejet szűrtek át az ingeiken, majd süteményt készítettek vele, és ezt adták a szerelmüknek.
 • A székletünket kell egy tojással összekeverni, majd megetetni a kiszemelt személlyel, hogy belénk szeressen.
 •  Egy lány szúrja meg egy tűvel a kisujját a bal kezén, majd a kiserkenő vért kenje azt a szerelmének a hajára, hogy az ne gondolhasson senki másra.
 • Egy férfi tegyen pár cseppet az ujjából származó vérből abba a pohár borba, amit a szerelme meg készül inni.

Források:
Szendrey Ákos: Magyar néphit boszorkánya
Géza Róheim: Animism, Magic, And the Divine King

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...