2013. július 20., szombat

Erdei szeminárium

Jó barátom, az Erdész augusztus 10-ére meghirdetett egy, az ő szavaival élve "erdei szemináriumot", melyet természetesen én sem fogok kihagyni. Akit érdekel a kis kiruccanás, akkor itt a program leírása, a szervező szavaival:


Annyian rágják mostanában a fülemet, hogy tartsak egy nyílt rituálét, gondoltam engedek a nyomásnak, de azért nem pont úgy, ahogy a legtöbben gondolják.
Nem kerítek nagy feneket a dolognak, nem lesz nagy és látványos szertartás, nem csinálunk cirkuszt az Erdőből. Az egész arról szól, hogy én augusztus 10-én kimegyek az Erdőbe, és aki úgy érzi, velem tart.

A program változása az időjárás függvényében:
- Mi lesz, ha esik aznap? Akkor eső lesz.
- Mi lesz, ha túl meleg lesz az idő? Akkor meleg lesz.

A program:
Ameddig le nem megy a nap, egy kötetlen beszélgetés formájában átrágjuk, hogy miről is szól ez az egész, megismerkedünk az Erdő látható létezőivel, majd sötétedés után a gyakorlatban is találkozunk azokkal, akik „kevésbé láthatók”.
A témakörök, amiket napközben érinteni fogok (nevezhetitek akár workshopnak, vagy szemináriumnak is, én jobban szeretem a baráti beszélgetés kifejezést):
• Animista szemlélet és samanisztikus gyakorlatok
• Szükséges és elégséges szertartások
• Növényi, állati segítők és természeti szellemek
• Transzmunka szerepe és kivitelezése

A lényeg:
Ez nem egy ezo-tábor, nem az önismeretről, a gyógyulásról, de még csak nem is a személyiség-fejlesztésről szól, hanem csakis az Erdő misztériumáról. Nem ígérek senkinek semmilyen élményt. Mindenki csak annyival tér majd haza, amire az Erdő érdemesnek találta.

Figyelmeztetés:
Úgy érzem, képes lennék arra, hogy megírjak egy kedvcsináló marketingszöveget az eseménynek, amire boldog-boldogtalan eljönne, és mindenkinek rózsaszínben úsznának a képzetei a rituáléról, de mégis, szándékosan fogalmazok nyersen, hiszen azt szeretném, ha csak az jönne el, akit tényleg az Erdő mélysége érdekel és nem csupán egy „izgi” programra vágyik. Nem nézelődős, érdeklődős foglalkozás lesz, csak akkor gyere el, ha teljes szíveddel csinálni akarod és fogod is! Nem szeretnék senkinek csalódást okozni, így előre közlöm, hogy itt nem lesznek fejdíszek, színes gyertyák, vagy ékesen vésett kardok, csupán színtiszta, „mezítelen” boszorkányság, a szó legtisztább és leghagyományosabb értelmében.
Ez nem tündérmese, készülj fel arra, hogy amivel szembesülsz, az lehet, hogy fájdalmas lesz és mélyen megvisel majd!
Ha csak néhány órát érsz rá, ne gyere! Természetesen megértem, ha más programod is van aznapra, vagy vár a házimunka, meg amúgy is külföldi rokonok érkeznek este, de ha valóban fontos ez Neked, rá kell szánnod legalább a délutánt és az éjszaka egy részét.

Jelentkezés:
A Természetnek nem jó a zajos és nagy létszámú embertömeg, így mindig csak kis csoportokat viszek magammal. Hogy ez most is így maradhasson, kérem azokat, akik velem tartanának, hogy a weboldalon található elérhetőségek valamelyikén jelezzék szándékukat, amire válaszként megírom majd az instrukciókat (helyszínt, pontos időpontot, szükséges előkészületet, hoznivalók listáját stb.). Ha sokan vagyunk erre a napra, akkor több körben megyünk.

FONTOS!!!
A következő kilenc napban a Hegyekben leszek elvonuláson, így a jelentkezésekre csak utána tudok válaszolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...