2014. október 25., szombat

Szemgolyóragu

 
Közös sorozatunk mai epizódja az Erdész munkája
 
A tavalyi boszorkányujj recept sikere után, idén ismét bemutatok egy Halloweeni ételt. A szemgolyóragu elkészítése nagyon egyszerű.

Készítünk egy jó adag tetszőleges paradicsom-alapú szószt, ami lehet milánói, bolognai, paradicsomos-padlizsános, vagy bármi más.

Ezt ráhalmozzuk a kifőzött metéltre, ami ha zöld, akkor még megfelelőbbé teszi az ételt az ünnepre.

Erre helyezzük a kettévágott mozzarella golyót, amibe felül lyukakat helyezünk el.

Ebbe tesszük a kettévágott, paprikával töltött olajbogyót, amit készen, üvegben lehet kapni, szinte bárhol.

Már csak a pupillákat kell borsból belehelyeznünk, valamint az ereket rátennünk, amik készülhetnek hajszál vékonyra vágott és megfőzve felpöndörödött paradicsomhéjból, vagy akár sáfrányszálakból is.

Mondanám, hogy jó étvágyat kívánok, de ennél az ételnél az étvágy a legkevésbé sem „szem”-pont.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...