2011. augusztus 24., szerda

Növények és égitestek 2/2

Jupiter:
Ezen bolygó növényei kiszélesítik a tudatodat és a lehetőségeid, így nagyobb megértést biztosítva az Univerzum munkálkodásáról. Ennél fogva spirituálisan is növekedést biztosítanak, mivel az isteni tetteibe való belelátás a megvilágosodás felé vezet. Mivel a növények minden szinten növekedést hoznak, egészségügyi témában is igen hasznosak lehetnek, hisz növelik a test öngyógyító képességét.
Kulcsszavaik: ambíció, hírnév, becsület, jog, kiszélesedés, felismerés, vezetői képességek, spirituális tudatosság, pénz, gazdaság, szerencse
Néhány Jupiterhez tartozó növény: apróbojtorján, réti legyezőfű


Szaturnusz:
Ezen bolygó növényei szerkezetet, alapokat, leföldelést, stabilitást és a fizikai sík működésének megértését képesek megadni neked. Tudnak még neked önismeretet is tanítani, de a karmikus tartozásaidat szintén felfedezheted általuk. Ezeknek a növényeknek az a leckéje, hogy a sikert a kitartáson és a türelmen keresztül lehet elérni. További képességük még a különféle szituációk lelassítása, lenyugtatása. Megkötő erővel  is rendelkeznek, és védelmet tudnak biztosítani agressziómentes, pajzsszerű módon.
Kulcsszavaik: kitartás, pajzsfelhúzás, leföldelés, előző életek, lelassulás, türelem, praktikusság, szerkezet, hosszú élet
Néhány Szaturnuszhoz tartozó növény: mirha, fehér üröm, pacsuli, Salamon pecsétje


Neptunusz:
A Neptunusz növényei a misztikusok kedveltjei; jók álommunkához, transzhoz és hipnózishoz. Felerősítik a képzelőerőt és eszmékhez, látomásokhoz és a fizikai síktól jóval magasabb ötletekhez vezetnek. A telepátiával és az asztrál projekcióval (testelhagyás) próbálkozóknak érdemes őket kipróbálni, vagy azon művészeknek, akik közvetlenül szeretnének kapcsolatot létesíteni a Múzsákkal.
Kulcsszavaik: kreativitás, művészi inspiráció, képzelőerő, fantázia, misztérium
Néhány Neptunuszhoz tartozó növény: pipacs, barack, lótusz, narancsvirág


Uránusz:
Ezen bolygó növényei izgatják, erősítik és stimulálják az emberi energiarendszert és a gondolkodási folyamatokat. Támogatást adnak az inspirációhoz, a gyakorlati idealizmushoz, a zsenialitáshoz és a telekinézis kifejlesztéséhez. Változást eredményeznek minden szinten, és néha váratlan eredményeket is hozhatnak. Ezek a növények hatással bírnak az idegrendszerre, legfőképpen az agyhullámokra.
Kulcsszavaik: géniusz, feltalálás, idealizmus, tárgyilagosság, függetlenség, egyediség
Néhány Uránuszhoz tartozó növény: szegfűbors, guarana, orvosi kálmos


Plútó:
Ennek a (törpe)bolygónak a növényei megvilágítják és átváltoztatják a személyiség árnyoldalát. Dramatikus, sőt, néha traumatikus fejlődést hozhatnak, és betekintést nyújtanak különféle sorsfordító helyzetekbe. Ezek a növények a tudattalan szintjén dolgoznak, az agynak azon régiójában, ami az ösztönös válaszokat adja. Segítenek az impotencián, és a fizikai és spirituális én kiegyensúlyozásában.
Kulcsszavaik: lezárások, vég, regeneráció, mély tudattalan, karma, megújulás
Néhány Plútóhoz tartozó növény: damiána, amaránt, rozs


Források:
Karen Harrison: The Herbal Alchemist's Handbook
Scott Cunningham: Cunningham's Encyclopedia of Magical Herbs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...