2011. november 10., csütörtök

Novemberi telihold


A novemberi telihold elhozza nekünk az év legsötétebb hónapjait, és a természet téli pihenésének idejét. A fákról a levelek nagy része már lehullt, az időjárás is szinte napról napra hidegebb lesz. A vándormadarak elhagytak minket, az erők-mezők pedig újra elcsendesedtek.
Most itt az idő arra, hogy befelé forduljunk. Ez fizikai szinten azt jelenti, ahogy a hideg és a sötétség miatt bekényszerülünk a négy fal közé. Csakhogy ez nem kell hogy negatívum legyen. A hosszú novemberi estéket sok minden hasznosra is lehet használni. Végre elolvashatod azokat a könyveket, amikre eddig nem volt időd; egy jó fényű lámpa mellet kiválóan lehet kézimunkázni és kötögetni vagy, ami a legfontosabb, sok időt tudsz tölteni a szeretteiddel.
A befelé fordulás másik szintje a lelki részre vonatkozik. Vizsgáld meg önmagad, kapcsolataidat másokkal és a természetes környezeteddel. Meditálj sokat, próbáld meg felfedezni a tudatalattid és az álmaid rejtelmeit. Ki tudja, mit rejt a sötétség?

Nevei: sötét hold, köd hold, síró hold, Blotmonath (áldozat hónap), Herbistmonath (arató hónap), őrült hold, viharok holdja, hód hold, hó hold, fagy hold, a hold mikor az őzök levetik az agancsaikat
Füstölő: cédrus, cseresznyevirág, jácint, nárcisz, borsmenta, citrom
Kövek: topáz, hiacint, lapis lazuli
Színek: szürke, tengerzöld
Istenségek: Káli, Fekete Ízisz, Hekaté, Basztet, Ozirisz, Szaraszvati, Lakshmi. Skadi, Mawu
Természeti szellemek: földben lakó tündérek, banshee, a világok között üzeneteket hordó lények
Növények: édenmag, vasfű, orvosi tisztesfű, borágó, pimpó, benedekfű, virágzó kaktusz, krizantém, éger, ciprus
Állatok: unikornis, skorpió, krokodil, sakál, bagoly, veréb, lúd
Használható: gyökeret verni, felkészülni, átváltozni, a hozzád legközelebb álló istenekkel való kapcsolat megerősítése, jóslás, bőség, jólét, családi- és baráti kapcsolatok, álommunka, meditáció, befejezés

Források:
Dorothy Morrison: Everyday Moon Magic
Denise Zimmermann: The Complete Idiot's Guide to Wicca and Witchcraft
D. J. Conway: Moon Magick: Myth & Magic, Crafts & Recipes, Rituals & Spells

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...