2011. november 22., kedd

Egy potpourri télre

Ez a recept tele van illatos és antibakteriális hatású növényekkel, így tökéletes a hideg téli napokra.

Kell hozzá:
  • 2 csésze szárított rozmaring
  • 2 csésze szárított levendula
  • 3/4 csésze szárított eukaliptuszlevél
  • 1/2 csésze szárított borsmenta
  • 1/2 csésze szárított cédrus hajtáscsúcs
  • 1 csésze szárított citromcirok (más néven indiai citromfű)
  • 1/2 csésze darabokra tépett babérlevél
  • 1 csésze íriszgyökér
  • 1 és 1/2 csésze cellulóz
  • 1/2 kávéskanál rozmaring, levendula citrom és kéklevelű eukaliptusz-cserje illóolajok
A növényi részeket keverd össze egy tálban, egy másikban pedig az illóolajokat, az íriszgyökeret és a cellulózt, majd keverd össze a kettőt. A potpourrit ezután hagyd érni három hétig egy légmentesen lezárható dobozban, napfénytől védve.
Elkészültével adj 1 csésze potpourrit 3 csésze vízhez, és ezt lassú tűzön párologtasd.

A recept innen származik: Stephanie Rose Bird: Four Seasons of Mojo: An Herbal Guide to Natural Living

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...