2012. július 27., péntek

Csomómágia és mágikus kötések II


Egy egyiptomi csomókat alkalmazó amulett, mely segít jóslás, és különféle varázslat elvégzése során:
Kell hozzá 16 szál (4 fehér, 4 zöld, 4 kék, 4 piros) 30 cm hosszú fonal, és egy csepp a saját véredből.
A 16 fonalból fonj egy szálat, és cseppentsd rá egy csepp véredet. Viseld ezt valamelyik végtagodra kötve, varázslás vagy jóslás során.
Az eredeti recept egy szkarabeusz felhasználását is előírja, ám ebből a modern változatból kihagyták, mert nehezen elérhető.
Egy másik könyvben is felleltem ugyanezt a varázslatot, ám itt mint szerelmi kötés szerepelt:
Készíts 16 szálból (4 fehér, 4 zöld, 4 kék, 4 piros) egy fonalat, és tégy rá vért. Fogj egy szkarabeuszt, a napistenhez való voltában, fojtsd vízbe, és csavard bele egy gyapjúruha darabjába. Ezt kösd a szeretett személy testéhez a fonallal, és igeny gyorsan működni fog.

Megelőzheted, hogy két ember szerelmes legyen egymásba, ha megkötsz egy csomót, mialatt szerelem elleni bűbájokat mormolsz.

Egy varázslat szerint, menj el egy esküvőre, és titokban köss egy kis csomót egy fonálra (lehetőleg 3 csomót, egy 3 színből álló fonalra), míg a pár a házastársi esküt mondja. Ettől a pár nem lesz képes elhálni a házasságot, és kiszeretnek egymásból.
Ezt amúgy, úgy lehet megelőzni, ha a nászéjszakának otthont adó szoba küszöbét bekenik farkaszsírral.
A férfi pedig immúnissá teheti magát ez, és az ehhez hasonló varázslatoktól, ha megtölti a zsebeit sóval, és közvetlenül a templomba lépés előtt vizel.

Állítólag, hogy egy férfi egy nő uralma alá kerüljön, a nőnek le kell mérnie egy fonallal a férfi nemi szervét, majd 7 csomót kötnie rá. Mármint a fonalra. ;)

A skandináv mágusok és boszorkányok csomókat használtak, hogy azok segítségével tudják befolyásolni a tengeren az időjárást. Mi több, ezeket az amuletteket árulták a tengerészek számára is. Az amulett maga, egy fonalon megkötött 3 csomóból állt. Ha az elsőt kibontották, szellő kezdett lengedezni, ha a másodikat, erős szelek jöttek, és ha a harmadikat, akkor már viharok.

Olaszországból ismeretes a "boszorkányok girlandja",ami egy kötél, amire csomókat kötnek, és átkok kivetésére használnak. Minden csomóval, amit megkötnek, egy átkot ismételnek el, majd egy fekete tollat illesztenek a csomóba. A legjobb eredményt állítólag az adja, ha a kötelet az áldozat matraca alá rejtik.

A boszorkányok a tehenek tejének egy részét maguknak szerezhették meg, ha a tehén egy kevés farokszőrét egy kötélbe csavarták, és csomókat kötöttek rá.

A múltban a családtagok minden csomót eltüntettek a haldoklók közeléből, hogy azok zavarmentesen lépjenek át a túlvilágra. Ugyanezt tették szülés esetén is az emberek, hogy a baba könnyen és komplikációmentesen jöjjön a világra.

A csomók, és minden, ami meg van kötve ártalmasnak számított a vallási rítusok során az ókori rómaiaknál. Pl. az volt a szokás, hogy a nőknek leengedett hajjal, és megkötetlen tunikában kellett részt venniük a vallási szertartásokon és temetéseken.

Az oroszok alkalmaztak a gonosz és szemmel verés elleni amulettként görcsre kötött vörös gyapjúfonalakat, melyeket a karjaikon vagy a lábuk körül viseltek.

Fáradt szemek ellen: feldolgozatlan lenbe annyi csomót köss, ahány betű a nevedben van, és mindegyik megkötésénél ejts ki egy betűt a nevedből. Végül tedd ezt a nyakadba.

Egy fonalat, rajta 9 csomóval Angliában gyógyszernek tartottak a szamárköhögésre. Egy másik változata, ami vörös selyemfonálból készült, és a nyak körül kellett hordani, pedig az orrvérzést csillapította.


Források:
Eleanor L. Harris: Ancient Egyptian Divination and Magic
James R. Lewis: Witchcraft Today: An Encyclopedia of Wiccan and Neopagan Traditions
Dixie Deerman, Steve Rasmussen: The Goodly Spellbook: Olde Spells for Modern Problems
Rosemary Guiley: The Encyclopedia of Magic and Alchemy
Jeanette Ellis: Forbidden Rites: Your Complete Introduction to Traditional Witchcraft
Eli Edward Burriss: Taboo, Magic, Spirits: A Study of Primitive Elements in Roman Religion
Cora Linn Daniels,C. M. Stevans: Encyclopedia of Superstitions, Folklore, and the Occult Sciences of the World

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...