2012. augusztus 31., péntek

Kék hold





Általánosan kék hold névvel illetik az egy hónapon belül eső második teliholdat. Az elnevezés eredete bizonytalan, de semmi köze nem mutatkozik ahhoz lenni, hogy a Hold kék színben tündökölne. Kék holdak minden 2,5-3 évente történnek.


Sok mai boszorkány nagy jelentőséget tulajdonít ennek a teliholdnak, ám a régi időkre ez nem igazán volt jellemző. Ez annak is tudható be, hogy ha az évet holdhónapok alapján számolták, akkor nem fordulhatott elő két telihold egy hónapon belül.

Állítólag az ekkor végzett mágikus munkák hatásosabbak, sőt, olyat is olvastam, hogy a Hold fénye ilyenkor mindenhez beszél, amit csak megérint. A mai hit szerint a mágikus erők általánosan hatalmasabbak ezen az éjszakán, és hosszabban tartóak is; azt mondják, hogy az ekkor elvégzett varázslatok a következő kék holdig hatásosak.

Erre az alkalomra illőnek gondolt mágikus munkák:
Múlt áttekintése, tanulságok levonása és megtanulása, új célok kitűzése, bölcsesség, szerelem, védelem, jóslás, kívánságok, termékenység, célok, próféciák, az otthon, a különleges és ritka dolgok, igazság testet öltése, élet javítása, életben egyszer eljövő lehetőségek, a sötét oldal felfedése, hátsó szándékok megtudása, igazi barátok kiderítése, szellemekkel kapcsolat.

Források:
Jude Bradley, Cheré Dastugue Coen: Magic's in the Bag: Creating Spellbinding Gris Gris Bags & Sachets
Ann Moura: Green Magic: The Sacred Connection to Nature
Ellen Dugan: Natural Witchery: Intuitive, Personal & Practical Magick
Ann Moura: Mansions of the Moon for the Green Witch: A Complete Book of Lunar Magic
Eileen Holland: The Spellcaster's Reference: Magickal Timing for the Wheel of the Year
Amythyst Raine: The Gray Witch's Grimoire
William Millar: The Amateur Astronomer's Introduction to the Celestial Sphere





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...