2011. október 14., péntek

Őszi levelek mágiája

Autumn Fairy - Ida Reontoul Outhwaite
  • Úgy tartják, hogy Samhain-kor nagy varázslat lakozik a fáról lehulló őszi levelekben, már ha el tudod kapni őket azelőtt, hogy földet érnének. Ugyanis ha a levél földet ér, a varázsa is elmúlik.
  • Ha november 1-jén titokban kívánsz valamit, majd elkapsz egy lehulló levelet, az óhajod teljesülni fog.
  • Minden őszi levél, amit Szent Mihály napja (szept. 29.) és november 1. között elkapsz, egy teljes napra szerencsét biztosít majd neked.
  • Ha októberben elkapsz 12 őszi levelet földet érés előtt, akkor a következő tizenkét hónapban boldog leszel és szerencsés, vagy egy másik elképzelés szerint egészséges egész télen.
  • Nagyon jó ómennek tartották, ha a szél leveleket fújt be egy házba.
  • Egy babona szerint nem szabad halott leveleket bevinni az otthonodba, mert az sebezhetővé tenné a házat és a benne lakó családot a rossz szerencse felé.


Az őszi leveleket színeik szerint is fel lehet használni a varázslataidban:

Sárga, arany: tudás, bölcsesség, jóslás, mentális erők, kommunikáció.
Ilyen színű levelek: nyárfa, nyírfa, platánfa, szilfa, sárgabarack

Narancs, rozsda: kreativitás, lelkesedés, erő, siker
Ilyen színű levelek: berkenye, bükk, cukorjuhar, amerikai ámbrafa

Piros és vörös: szerelem, szenvedély, védelem, gyógyítás
Ilyen színű levelek: virágos som, mocsári és vörös tölgy, japán juhar, fehér kőris, meggy, szeder, ecetfa

Barna: gyógyítás, táplálás, stabilitás
Ilyen színű falevelek: tölgy

Források:
Gerina Dunwich: Herbal Magick: A Witch's Guide to Herbal Folklore and Enchantments
Gerina Dunwich: Witch's Halloween: A Complete Guide to the Magick, Incantations, Recipes, Spells & Lore
Ellen Dugan: Autumn equinox: the enchantment of Mabon

2 megjegyzés:

  1. Szervusz,
    Egész véletlenül kerültem az oldaladra. judika illes pure magic könyvére kerestem referenciát amikor megakadt a szemem egy szép, harmonikus képen: Egy nyár munkái bejegyzésed alatt szereplő szárított növények képed fogott meg. :)
    Kicsit bolyongtam az oldaladon és nagyon megfogott a természetközpontúsága. Olyan békés :)
    Tudnál tanácsot adni abban, hogy milyen könyveket érdemes elolvasni, tanulmányozni. Nagyon érdekelnek a gyógynövények, a belőlük készíthető krémek, a négy elem mágiája. Még apró kis csíra vagyok ebben a világban de szeretném megvetni a lábam így minden útmutatásnak örülnék. :)

    moni

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Örülök, hogy a blogom elnyerte tetszésed, és megtisztelve érzem magam, hogy tőlem kérsz tanácsot. :)
    Könyveknél szerintem az a legjobb módszer, ha sokat elolvasol, és összehasonlítod a különféle írók által mondottakat. Van aki többet ír egy növényről, van aki kevesebbet. Van ahol pl. a berkenye bogyóit mérgezőnek írják, míg máshol ehetőnek. Azt tudnám ajánlani, hogy olvass el mindent, ami a keze ügyébe kerül, és készíts jegyzeteket, majd hasonlítsd össze őket.
    Ha viszont ki kellene választanom egy könyvet, gyógynövény témában a Rápóti-Rováry-féle Gyógyító növények című könyvet tudnám ajánlani.
    Krémekkel magyar forrásokban eddig nem sokszor találkoztam, viszont ha az angol nem gond, akkor keress rá a Google Books-on a "herbal ointments" szókra. Angol nyelvű blogokat is kereshetsz ebben a témában, azokról is sokat lehet tanulni.
    A négy elem mágiájával is hasonló a helyzet, mint a krémekkel, és a tanácsom is ugyanaz lenne. Habár itt van egy kis problémám. Nem vagyok egészen biztos abban, hogy mit értesz a négy elem mágiája alatt. Hajlamos vagyok túlbonyolítani dolgokat, és valószínűleg most is arról van szó, de túl sok mindent tudnék ennek nevezni, és nem tudom eldönteni, hogy Neked mit is jelent pontosan.
    Ha bármi más kérdésed van, bármiről, vagy ha a most elkezdett beszélgetésünket folytatni szeretnéd, írj nyugodtan, akár az e-mail címemre is (az oldal alján megleled a lóhere melletti szövegben)!

    Virág

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...