2012. június 30., szombat

Mágikus időzítés: dél

A délben teljesedik ki egészében a Nap ereje. Ezen időszak szemben áll az éjszaka sötét, rejtett, ám nem kevésbé hatalmas misztériumával. Ilyenkor, mindent átjár a fény, és a látható, fizikai világ titkai tárulhatnak fel előttünk.
Habár ismertebb a napkelte és -nyugta, mint tündérek járta időszak, ám ugyanez elmondható a délről is. Mint az éjfél "világos" ikertestvére, őt is szellemek járta, tündérek kísértette időszaknak tartották a múltban.
A dél erejére való ráhangolódás a legegyszerűbben a szabadban mehet végbe. Érezd a bőrödön a Nap sugarainak melegét, csodáld a fény és az árnyék játékát a növények levelein. Tedd a kezed egy napon lévő kő felé (az aszfalt is megfelel), és érezd a belőle áradó hőt. Figyelj oda minden apró rezzenésre. Add át magad a pillanatnak, légy jelen benne.

Megfelelései

Energia: kivetítő
Elem: tűz
Égtáj: dél/központ
Évszak: nyár
Csillagjegy: oroszlán
Szín: sárga, fehér, arany
Állat: oroszlán, sas
Növény: kaktuszok, pozsgások, varjúháj, napraforgó
Istenség: Hemera, Mithras, Rá, Héliosz
Felhasználható: maximális szoláris energia ideje, központosítás, napmágia, tűzmágia/rituálék/varázslatok, bátorság, energia, pénz, védelem, erő, szoláris amulettek és receptek elkészítése, kreativitás, szenvedély, fizikai erő, kitartás, vágy, személyes teljesítmény, optimális önkifejezés


Források:
Poppy Palin: Craft Of The Wild Witch: Green Spirituality & Natural Enchantment
Eileen Holland: The Spellcaster's Reference: Magickal Timing for the Wheel of the Year

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...